Media

Citat om Anna Fäldt

”Drömtid i silon” . ”Sommarens mest udda konsertsal finns i Torshälla. Kliv in i sädessilons becksvarta mörker och bada i klangerna från en urtida didgeridoo.”

Rubrik och inledning när Eskilstuna-Kuriren varit på besök i silon och skrev om det 2015-07-09.

Kort inspelning gjordes då och den kan ses/höras i länken här:

http://ekuriren.se/kulturnoje/musik/1.3300895-tv-dromsk-musik-i-silo

Ek bild 6

 

”Magiska toner ljuder i Torshälla”, ”En spännande, brummande ton kommer att höras under Torshälla konstrunda, musik som det passar att meditera till. Anna Fäldt ger konsert med sin didgeridoo på påskafton.”

Rubrik och inledning när tidningen Sörmlandsbygden skrev om mig 2013-03-21.

 

”Både dansant och meditativt på Vildrosfesten”, ”Anna Fäldt bjuder på en musikalisk drömresa”

Rubrik och inledning när Avesta Tidning skrev om Vildrosfesten och mig 2012-07-20.

 

” …the highlight was Anna Fäldt, a didgeridoo artist from Sweden… ”

” … – I personally loved it. Organiser Jeremy Hayward said about the music… – It really helped everyone relax and centre together… ”

Delar ur en artikel i Petersfield Post om arrangemanget ”The Gathering for Peace” vid White Eagle Lodge i England,  september 2011.

”COOLARE än blockflöjt… -Läpparna ska vibrera som på ett barn som låtsaskör bil! Anna Fäldt i Torshälla vet hur hon ska göra för att blåsa liv i en didgeridoo”

Rubriken när Evelina (Eskilstuna-Kurirens helgmagasin) skrev om mig 2010-02-05.

 

”Konsten att få ljud ur en trädstam”, ”Några spelar flöjt, en del spelar piano och andra gitarr. Sedan finns det de som lockas av att skaka musikaliskt liv i en ihålig trädstam”

Rubrik och inledning när Eskilstuna-Kuriren skrev om mig efter att ha överraskat med besök under min workshop i didgeridoospel vid Eskilstua Folkhögskola 2006-03-24.

 

”Djupt vibrerande och rått”, ”Anna Fäldt spelar didgeridoo – aboriginernas eget instrument”, ”Anna Fäldt i Torshälla spelar didgeridoo, ett blåsinstrument som ursprungligen spelats av Australiens urbefolkning, aboriginerna. De är ett instrument nära kroppen, nära jorden och Anna har nu gjort en ny cd med Didgeridoo”

Rubrik och inledning när Eskilstuna-Kuriren skrev om mig 2005-09-24.

 

”Fåglar och hundar bor i hennes instrument”, ”Ett instrument som kan skälla som en hund och gnägga som en häst. Och som urholkats av nitiska termiter. Anna Fäldt i Torshälla vet hur hon får ljud i en australisk trätrumpet. -Man andas ut och in på samma gång. Anna och hennes didgeridoo är först ut i Folkets serie ”Min grej”. ”

Rubrik och inledning när tidningen Folket skrev om mig 2004-06-06.

 

”- Vi kan dock inte underlåta att påpeka hur bra didgeridoon och de sex återhållsamma nyckelharporna klingar även i kyrkoakustiken och vilken färgklick körsångarnas folkdräkter likaledes utgjorde.

– Uppslutningen säger väl dessutom sitt om behovet av förnyelse av kyrkans engagemang.”

Mitt första avtryck med didgeridoo i media kom 1996 vid en folkdansmässa i Gustav Adolfs kyrka spelade jag didgeridoo tillsammans med Borås Spelmanslag. Borås tidning skriver om mässan i en artikel ”Hela kyrkan dansar”

 

Artiklar

Artikel om didgeridoo publicerades 1 augusti 2011 i nätmagasinet Medicinsk Yoga (NMY), sidan 30-33, öppna tidningen i länken och skriv sedan in sidnummer 30 så kommer du direkt till min artikel: http://www.medicinskyoga.se/nmy/NMYnr.9-2010/nmy2011nr5/index.html

Övrigt i media

  • ”Drömresa” från min CD Didgeridoo, låg på listan Topp5 några veckor i februari 2010, hos P4 Sörmlands radio.
  • Tävlade i Talang2008; rått sågad och gick inte vidare, men det var många som såg mig…
  • Morgonpasset med Susanne Lindqvist hos P4 Sörmlands radio. Intervju och livespel i radiostudion när min CD kom 2005.